PILS

Microsoft Partners in Learning for Schools –  Herman az innovatív iskolák a magyarországi programjában

 

 

Iskolánk az elmúlt egy évben részt vett és aktívan közreműködött a Microsoft legelső hazai iskolafejlesztő  programjában, a Partners in Learning for Schools projektben. A tavasszal zárult programba 50 olyan iskolát hívtak meg, melyek az elmúlt években élenjártak a pedagógiai innovációk terén.

 

Az elmúlt időszakban modern oktatási és intézményvezetéssel kapcsolatos ismeretekkel gazdagodtunk. Megismerkedtünk a Microsoft innovációs modelljével, nemzetközi háttéranyagokkal és intézményi tapasztalatokkal. Áttekintettük a 21. századi oktatás megvalósításához szükséges lépéseket. Tanulmányoztuk az IKT (infokommunikációs) - eszközök használatára, a fizikai és virtuális  tanulási környezet fejlesztésére, a pedagógusok képzésére kialakított legkorszerűbb módszereket, a legjobb gyakorlati tapasztalatokat. Betekintést nyertünk a programban részt vevő iskolák fejlesztéseibe is.

 

A PiL for Schools program megerősített bennünket abban, hogy folytatnunk kell innovációs törekvéseiket. Ezért legfontosabb iskolai dokumentumunk, a pedagógiai programunk átdolgozásakor megfogalmaztuk a 21. századi iskola kialakítására, a 21. századi készségek fejlesztésére vonatkozó célkitűzéseinket és terveinket.

 

PiL for Schools interjú - Tószegi Attilával

 

Oklevél