Közép-Ázsia Expedíció

Zugló Önkormányzatának kezdeményezésével létrejött egy Közép-Ázsia Expedíció, melyben tudósok és Hídvégi Üstös Pál extrém sportoló elődeink nyomába indul.

 

Ehhez csatlakozott iskolánk. Felfedezőkké válunk, s 5-6 fős csoportokban nyomon követjük a facebook segítségével útjukat. Számtalan magyar utazó: Almásy, Déchy, Vámbéry nyomdokába lépünk a virtuális világban. Rengeteg új ismerettel bővítjük tudásunkat a skype-s bejelentkezések során (Rodostó, Ararát, Damavand).

 

Az expedíció ünnepélyes indítása 2013. május 11. 14.00 -tól volt a Millenárison a Felfedezők Napja keretében, majd együtt megkoszorúzuk Vámbéry Ármin sírját a Kerepesi úti temetőben.

 

Herman maci jól érzi magát az úton és már társa is van: az újdonsült rodostói testvériskolánk macijával utazik együtt.

 

 

Képek az expedíció bemutatkozásáról

 

Az expedíció indulása és tisztelgés Vámbéry Ármin sírjánál (képek)

 

Az első skype-os bejelentkezés (képek)

 

A második projektösszejövetel (képek)

 

A harmadik skype-os bejelentkezés (képek)

 

Érkezés a Hermanba (képek)

 

 

A Herman Ottó Általános Iskola és tudásközpont diákjai végig figyelemmel kísérték az Expedíció haladását, fel is dolgozták azt foglalkozások keretében. A "mintaprojekt" eredményeiről részletesebben is beszámolunk majd a itt és awww.kozepazsisaexpedicio.hu weboldalon. Két alkalommal skype-on be is jelentkeztünk a suliba, élőben, Törökországból, Rodostóból és már a haza vezető úton Ukrajnából. Természetes volt, hogy a befutó előtt még ezekhez a lelkes pedagógusokhoz és gyerekekhez is benézünk és a Kirgizisztánból érkező első diófát az iskola kertjében ültetjük el.

 

(Hídvégi-Üstös Pál október 13-i bejegyzése a

Facebook Közép-Ázsia Expedíció oldalán)

 

 

Herman (a Herman Ottó Általános Iskola Mackója), a Millenárison hivatalosan útnak indult az Expedíció tagjaként. A mai napon elindítjuk Herman fotóblogját a Közép-Ázsia Expedíció Facebook oldalán. Lájkoljátok az oldalt, ha kíváncsiak vagytok merre jár. Ma Hídvégi-Üstös Domival együtt megnézte Lehel kürtjét a Jász múzeumban Jászberényben.

(Hídvégi-Üstös Pál bejegyzése)

Kísérjük figyelemmel útját az expedíció Facebook-os oldalán!

 

 

Fénykép: Herman (a Herman Ottó Általános Iskola Mackója, a Millenárison hivatalosan útnak indult az Expedíció tagjaként. A mai napon elindítjuk Herman fotóblogját a Közép-Ázsia Expedíció Facebook oldalán. Lájkoljátok az oldalt, ha kíváncsiak vagytok merre jár. Ma Hídvégi-Üstös Domival együtt megnézte Lehel kürtjét a Jász múzeumban Jászberényben.