Könyvtári bemutatkozás

2010 októberében került sor az iskola új könyvtárának az átadására. Tágas, esztétikusan berendezett, barátságos helyiség várja az olvasni vágyó kicsiket és nagyokat. Állománya több, mint 8000 ezer kötet, amely minden évben folyamatosan bővül kötelező olvasmányokkal, ismeretterjesztő könyvekkel, újdonságokkal a gyerekek igényeinek megfelelően. A könyvtár amellett, hogy a hagyományos könyvtári szolgáltatást végzi, aktívan részese az iskola életének. Felszereltsége bővült 3 számítógéppel, internet hozzáféréssel, projectorral, interaktív táblával. Ez a nyugodt, kellemes és jól felszerelt környezet már alkalmas arra, hogy a különböző versenyeknek, vetélkedőknek, író-olvasó találkozóknak a helyszíne legyen.

 

Nyitva tartás:

H-P: 8:00-15:00

 

Beiratkozás:

Az iskolai könyvtárnak tagja lehet minden tanuló, pedagógus, valamint az iskola adminisztratív és technikai dolgozói. A beiratkozás és a könyvtári szolgáltatás igénybevétele díjtalan. A tagságot tanévenként meg kell újítani.

 

Kölcsönzés:

A kikölcsönözhető dokumentumok száma tanulók esetében 2 db könyv. A kikölcsönzött könyveket 2 hetes időtartamra kapják a tanulók, amely egyszer hosszabbítható. Az elveszített vagy rongált dokumentumot az olvasó köteles pótolni vagy az árát megtéríteni.

 

Számítógép használat:

A könyvtárban elhelyezett számítógépek elsődlegesen a tanuláshoz, gyűjtőmunkához, információszerzéshez használhatóak.