Leendő 1. b

 

 

Tóth Sándor, a leendő 1. b osztály osztályfőnöke

 

2007-ben diplomáztam a Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti Karán, tanító szakon ember és társadalom műveltségterületen. Jelenleg, a tanítás mellett az ELTE-PPK tehetséggondozó pedagógus szakirányú képzés végzős hallgatója vagyok.

2007-től tanítok a Herman Ottó Általános Iskolában. Jelenleg a negyedik b osztály tanítója, osztályfőnöke vagyok.

Munkám során fontosnak tartom a gyerekek közösségi nevelését, játékossággal, beszélgetéssel igyekszem megteremteni az oldott légkört. Ugyanakkor hangsúlyt fektetek a következetességre és arra, hogy a gyerekek a hagyományos értékek mellett megismerkedjenek új módszerekkel, eszközökkel a tanítás-tanulás folyamatában, használom a számítógépet és az interaktív táblát. A tanítás során alkalmazom a kooperatív tanulási technikákat, melyben fontos szerepet kap a tanulók együttműködése, önálló ismeretszerzése. Szívesen tartok projektfoglalkozásokat, ahol a tanulók közösen dolgozhatnak fel egy-egy témát. Tanítványaimmal több kerületi megmérettetésen veszünk részt, tantárgyi- illetve sport versenyeken egyaránt. Heti egy alkalommal tömegsport keretében focit tartok alsó tagozatos gyerekeknek.

Osztályommal többször szervezek szabadidős programokat, színház- és múzeumlátogatást, emellett az intézmény nyári táboroztatásában is részt vállalok.

Tagja vagyok a kompetencia alapú oktatás elterjesztését, bevezetését vállaló tanítók körének, valamint az intézmény mérési-értékelési csoportjának.