Leendő 1. c

 

 

Németh Gáborné, a leendő 1. c osztály osztályfőnöke

 

1988-ban végeztem a Budapesti Tanítóképző Főiskola tanítói szakán, könyvtár műveltségterületen.

1998 óta a Herman Ottó Általános Iskolában dolgozom, jelenleg a 4. c osztály osztályfőnöke, tanítója vagyok.

12 éve az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító – és Óvóképző Főiskolai karának szakvezetőjeként részt veszek a jövő pedagógusainak képzésében.

Tagja vagyok a kompetencia alapú oktatás elterjesztését, bevezetését vállaló tanítók körének, így az oktatást korszerű eszközök felhasználásával, kooperatív módszerekkel, csoportmunkával valósíthatom meg. Elkötelezett híve vagyok iskolánk tehetséggondozó programjának, évek óta tartok ’Játékos matek, matekos játék’ szakkört a 3-4. évfolyamos tanulóknak.

Fontosnak tartom, hogy a tanulók együttműködve, egymásra figyelve, játékosan sajátítsák el a tananyagot. Ügyelek arra, hogy sok sikerélményhez jussanak, bátorítom őket, így a gyerekek egyéni ütemüknek megfelelően tudnak fejlődni.

 A gyerekek figyelmét változatos módszerekkel, munkaformákkal, eszközökkel kötöm le, ezért használom az interaktív táblát is. 

Tanítványaim eredményesen szerepelnek a kerületi tanulmányi versenyeken.

Az alsó tagozatos tanulóknak hetente sportköri foglalkozáson labdajátékokat tanítok.

Az intézményben működő minőségbiztosítási csoport vezetője vagyok. Csoportunk feladata a partnerközpontú, színvonalas működés folyamatainak kidolgozása, nyomon követése.

 

2012-ben Zugló Önkormányzatától az Év Pedagógusa kitüntetést kaptam.