A programozás hetének eseményei

Világszínvonalú cégek a Programozás Hetén a Hermanban

 

Ezen a héten a világméretű Hour of Code, Computer Science Week nagy sikerrel folyik iskolánkban. Idén minden Hermanos diák programozott valamilyen formában a Programozás Hetének keretében. (Sőt a szülőket is bevontuk a pénteki Játékdélutánon.)

 

A héten a 7. c osztály óráit látogatta meg iskolánkban az ABACO Kft vezetője: Horváth Balázs. Nagy élmény volt számára, hogy oktatása során a gyerekek remekül együtt tudtak működni vele. Megtekintette tanulóink által elkészített LEGO System robotot és Scratch demo-s programokat. Annyira elnyerte tetszését, hogy ígéretet tett arra, hogy jövőre ismét ellátogat iskolánkba.

 

Pénteken a Játékdélutánra a Puli Space Technologies is a Hermanba látogatott, akik egy amerikai pályázat keretében kifejlesztettek egy Holdjáró robotot, melynek neve PULI. Vezetőjük, dr. Pacher Tibor munkatársával együtt elhozta és bemutatta diákjainknak az automata egységet. A Puli Space Technologies kiemelten fontosnak tartja, hogy népszerűsítse a tudományos gondolkodásmódot és bátorítsa a diákokat, hogy természettudományos / műszaki pályát válasszanak.

Ezen a délutánon zajlott iskolánkban a Karácsonyi családi játékdélután. A termekben sokféle társasjátékot próbálhattak ki az érdeklődő nagyszülők, apukák, anyukák, kisebb nagyobb testvérek. A gépteremben programozási feladatokat oldhattak meg, számítógépes játékokat próbálhattak ki. Az informatika szakkörös gyerekek bemutatták az általuk készített játékprogramokat. Az érdeklődőknek megmutatták, hogyan és mivel készítették el ezeket. A szakkörös gyerekek munkái a Puli Space Technologies munkatársainak elismerését is elnyerte.

 

A jól sikerült találkozó után ígéretet tettünk, hogy elkészítjük nekik a cég horgolt kabala figuráját/logóját.