Természettudományos munkaközösség

Természettudományos munkaközösség

 

Iskolánk legösszetettebb, s ez által a legszínesebb munkaközössége a természettudományos munkaközösség. Magába foglalja a biológia, kémia, fizika, földrajz közismereti, és a rajz, ének, testnevelés készségfejlesztő tárgyakat is.

Ebből kifolyólag rengeteg versenyen veszünk részt kerületi szinten, de iskolán belül is számot adhatnak tudásukról és ügyességükről diákjaink.

Ősszel rendszeresen a streetball bajnokságon, a mezei futóversenyen illetve a Bánhidi Béla atlétikai emlékversenyen veszünk részt. Évek óta tanulóinkkal erősítjük a Kaffka Margit Általános Iskola focigála rendezvényeit.

Ebben a színes évszakban tartják a kerületi rajzversenyt is, ahol alsós és felső diákjaink alkotásai egyaránt szerepelnek nagy sikerrel.

A téli hónapok alatt a kosárlabda sport kerül előtérbe, s kerületi szinten mindig dobogós helyen végez az iskolai csapat. Egyik legnépszerűbb iskolai programunk is ekkor van: a Mikulás kupa, az osztályok közötti kosárlabda-bajnokság.  

Fél év után kerülnek megrendezésre a tudományos tantárgyak kerületi versenyei: pl.:a  Hevesy György kémia, a Teleki Pál földrajz, a Jedlik Ányos fizika illetve a Kaán Károly természetismereti verseny.

Az énekkar, és a szólisták is ebben az időszakban kezdik meg fellépéseiket.
Tavasszal újra indulnak a szabadtéri versenyek. Állandó résztvevői vagyunk az összetett többpróba atlétikai bajnokságoknak.

Az év végi iskolai rendezvények egy diákok által kedvelt programja a sportnap, aminek a végét a tanár diák kosármeccs zár.

A leírtakból kitűnik munkaközösségünk sokszínűsége, ami tanulóink számára is sokféle program lehetőséget kínál.