Zuglói Lapok 2010. november 24.

Korszerű világítást kapott a Hermann

 

2010.November.24. 08:21:12.

 

1100 fénycsövet cseréltek a zuglói Hermann Ottó Általános Iskolában, új generációs, hosszú élettartamú fényforrásra. A világításkorszerűsítést a Philips „SimplyHealthy@Schools" globális közösségi programja ingyenesen biztosította az intézmény számára - a cserét pedig a vállalat dolgozói a szülőkkel közösen, társadalmi munkában végezték.
 

A Philips iskolai világítás korszerűsítési programja 2003 óta működik Magyarországon, és azóta több mint százhúsz intézményben cserélték le a régi, úgynevezett standard fénycsöveket, amelyek ma már nem alkalmasak arra, hogy oktatási intézményekben használják őket. Az iskolákban minden fényponton háromsávos, új generációs, hosszú élettartamú fényforrásokat helyeztek el, amelyek energiatakarékosak, környezetkímélők, villogásmentesek és jó színvisszaadásúak, ezért kellemes fényt és környezetet teremtenek.

A korszerű világítástechnikai megoldások használatával növelhető az energiafelhasználás hatékonysága az intézményekben, ami egyben költség-megtakarítást is jelent. A világításkorszerűsítésnek jelentős egészségügyi hatása is van, hiszen a modern eszközök segítségével nagymértékben javul a diákok és az intézményben dolgozók közérzete, koncentrálóképessége, illetve a szemre sincsenek káros hatással.