Zuglói Lapok 2012. február 2.

Zuglói festő iskolai kiállítása

 

A Herman Ottó Általános Iskola az első zuglói iskolák egyikeként honosította meg a képzőművészeti kiállításokat az  intézmény falain belül. Az Egressy úton több mint 15 éve rendeznek már időszaki kiállításokat. Az akkori és a jelenlegi  vezetés és tantestület célja az volt, hogy a diákok esztétikus környezetben nevelkedjenek. Ennek pedig részét képezik az iskola emeleti folyosóján – azóta már Herman Galériára keresztelt térben – kiállított képzőművészeti alkotások.

– Az elmúlt másfél  évtizedben egyrészt a saját gyerekeink alkotásait, másrészt más oktatási intézmények diákjainak a munkáit, illetve felnőtt  festők, grafikusok képzőművészeti alkotásait is bemutattuk már – mondta Tószegi Attila igazgató.

A 2012-es esztendő első kiállításának a bemutatója január 16- án volt. Ezúttal Várkonyi Gábor munkáit állították ki. A zuglói  származású, immár Székesfehérváron élő 65 esztendős művész elsősorban tájképeket és csendéleteket fest. Ezekből volt  látható több mint 30 képe a zuglói iskolában. A január 16-án megnyílt kiállítás március 5-ig látogatható. A mostani tárlatot  tavasszal, a tervek szerint a Herman és a Teleki Blanka Gimnázium diákjainak hagyományos közös kiállítása váltja majd.

 

R. T.