Zuglói Lapok 2011. június 23.

Herman-nap sztársportolókkal

 

2011. június 23.

 

Június 10-én rendezte meg a Herman Ottó Általános Iskola hagyományos iskolanapját. A rendezvény idén két szempontból is rendhagyó volt. Egyrészt az Egressy úti intézmény jövőre ünnepli fennállásának 100. évfordulóját, ez pedig már az idei tanévre is „rányomta a bélyegét", másrészt a júniusi Herman-napnak több olyan sztárvendége is volt, akik mindenképpen emelték a rendezvény rangját.

– Az idei Herman-napot az egészséges életmód jegyében szerveztük – mondta Tószegi Attila, az iskola igazgatója. – A rendezvény három pillérre épült: az egészséges táplálkozás megismertetésére, az egészségvédelemre (ehhez nagy segítséget kaptunk a Magyar Vöröskereszt kerületi szervezetétől, az Uzsoki Modelltől és a kerületi gyermekfogorvosoktól), illetve a Herman-sportágválasztó-ra. A szervezők meghívására több sportág képviselői is bemutatókat tartottak a tanulóknak. A Herman diákjai a futball mellett a kézilabdázással, a vívással, a dartsszal, az íjászattal, a fitnesszel, a sportlövészettel, a rekeszmászással, a bocsával, a gyeplabdával és a karatéval is megismerkedhettek. A sportágak közti tájékozódásban olyan kiválóságok segítettek nekik, mint a világbajnoki ezüst- és bronzérmes karatézó Klíma Zsuzsanna, az FTC-vel kétszeres magyar bajnok, kétszeres kupagyőztes, 28-szoros válogatott labdarúgó Dragóner Attila, a 202-szeres válogatott, olimpiai és világbajnoki második, Európa-bajnok, a Fradival hatszoros bajnok és hétszeres kupagyőztes kézilabdázó Pádár Ildikó, a háromszoros olimpikon Papanitz Zoltán vagy az Európa-bajnok dartsos Darányi Zoltán.
A jövőre százesztendős zuglói iskolában már eddig is nagy hangsúlyt helyeztek a gyerekek sportolására. Az intézmény jelenleg is a Zuglói Sasok kosárlabdaklub bázisiskolájaként működik. Az iskola 2002-es születésű focicsapata ősszel megnyerte a Fradi által rendezett Kölyökkupát, és ennek jutalmaként a csapat tagjai a Bayern München– FC CFR 1907 Cluj bajnokok ligája mérkőzést élőben tekinthették meg.


Riersch