MINI – ART alsós rajzszakkör

Hetente 1 alkalom, 13-14.15

Kalcsó Erika

Az alsós rajzszakkör létszáma  15-20-30 fő között mozog. Ennek okai a gyerekek egyéb elfoglaltságában vagy az aznapi témák iránti érdeklődés hiányában keresendők. A maximális –és ingadozó létszám normalizálása miatt második éve 2. 3.  évfolyamos gyerekek választhatják ezt a tehetségfelismerő és fejlesztő szakkört.

Az idei tanévtől egyszerű bemeneti mérést tervezek, egyrészt a létszám normalizálása miatt, másrészt az idéntől kimondottan a tehetség- ígéretekkel szeretnék foglalkozni, nem a rajzolni szerető gyerekekkel.

Akik szeretnének rajz szakkörre járni készítenek egy képet, amit a kollégákkal kiértékelünk és megbeszéljük, hogy az eddigi munkáik alapján kik azok az ígéretes tanulók, akikkel foglalkozni fogok.(max. 15 fő) Úgy gondolom így több eredményt érhetünk el , mint az eddigiekben.

A témákat az alsó tagozatos vizuális kultúra tantervhez igazítottam. Munkáinkban a tanórákon nehezebben megoldható technikákat próbáljuk alkalmazni. ( porpasztell, szén, diófapác, tus,montázs,kollázs, vegyes technikák )

Ezen kívül nyomon követjük a 7-11 éves korcsoport számára kiírt pályázatokat is az interneten és egyéb fórumokon.

Saját pályázatunk karácsony előtt” AZ ÜNNEP” , amelyben más népek és vallások téli ünnepeit, jeles napjait örökítjük meg. Műveinket iskolánk földszinti folyosójának díszítésére is felhasználjuk.

A második félévben  „A  TAVASZ”  címmel folytatjuk iskolai pályázatunkat.

A kerületi komplex rajzversenyre is felkészülünk és igyekszünk a legjobbat nyújtani.

Lehetőség szerint tanévenként legalább egy szakköri foglalkozásunkat, kiállítás megtekintésével, és azt követően múzeumpedagógus vezetésével, kreatív foglalkozással töltjük.

Iskolánk vizuális tehetségműhelyén belül ezt az innovációt az alsó tagozatos gyerekek igénye hívta elő, ami összhangban volt az iskolavezetés elképzeléseivel, valamint az én személyes igényemmel is.